Αγαπητοί συνάδελφοι


Το ιατρείο έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο άσκησης την Ενδοδοντία.


Έχει οργανωθεί και εξοπλιστεί µε σύγχρονα τεχνικά μέσα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αντιμετώπιση ακόμα και των πιο απαιτητικών περιστατικών (ενασβεστιωμένοι-κεκαμμένοι ριζικοί σωλήνες, διατρήσεις, σπασμένα εργαλεία, θεραπείες διαμέσου στεφανών). Συγκεκριμένα διαθέτει οπτικό µμικροσκόπιο (Carl Zeiss), εντοπιστή ακρορριζίου, σύστημα μηχανοκίνητων εργαλείων, ψηφιακή απεικόνιση ακτινογραφιών και σύστημα κάθετης συμπύκνωσης θερμής γουταπέρκας.


Με την ολοκλήρωση της θεραπείας σας αποστέλλεται το αρχείο του ασθενή με ακτινογραφικό υλικό και λεπτομέρειες της διαδικασίας ενώ είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για κάθε περιστατικό.


Η οποιαδήποτε προσθετική αποκατάσταση πραγματοποιείται αποκλειστικά από τον παραπέποντα οδοντίατρο.


Είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε οποιοδήποτε σχέδιο θεραπείας με σκοπό την παροχή εξειδικευμένης φροντίδας στους ασθενείς σας.


Με εκτίμηση
Αναστασία Παππά

Η Ενδοδοντία είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής που ασχολείται με τη φυσιολογία και την παθολογία του εσωτερικού (ενδο) του δοντιού και των γύρω ιστων, περιακρορριζικών ιστών.
 

Ο Ενδοδοντολόγος - Ενδοδοντιστής είναι οδοντίατρος με ειδίκευση στις ενδοδοντικές θεραπείες, απονευρώσεις. Αυτό συνεπάγεται περαιτέρω σπουδές, κλινικές και θεωρητικές, σε μεταπτυχιακό επίπεδο μετά τη συμπλήρωσης της βασικής οδοντιατρικής εκπαίδευσης. Επίσης έχει στη διάθεσή του ειδικά εργαλεία και μηχανήματα για να αντιμετωπίζει απλά αλλά και πιο σύνθετα περιστατικά.


Στο πρώτο ραντεβού θα γίνει κλινική εξέταση του δοντιού, ακτινογραφικός έλεγχος και θα τεθεί η διάγνωση. Αφού συζητήσουμε μαζί σας τις ανάγκες σας θα σας εξηγήσουμε με κάθε λεπτομέρεια τι συμβαίνει στο δόντι σας και ποια είναι η προτεινόμενη θεραπεία.


Σκοπός της ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωση) , μεταξύ άλλων, είναι και η ανακούφιση σας από τις όποιες ενοχλήσεις. Η όλη διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία άρα είναι ανώδυνη σε κάθε στάδιο.


Για την ολοκλήρωση της θεραπείας συνήθως απαιτούνται 2 ραντεβού διάρκειας μιάμισης περίπου ωρών. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και σε μια συνεδρία ή να απαιτηθούν περισσότερα των 2 ραντεβού, ανάλογα με τη δυσκολία του περιστατικού.

Μετά το τέλος του ραντεβού σας δίνονται προσωπικές οδηγίες με το τι πρέπει να προσέχετε μέχρι το επόμενο ραντεβού μας και μέχρι την επίσκεψή σας στο οδοντίατρό σας. Γενικά ήπια ενόχληση στην περιοχή είναι αναμενόμενη και αντιμετωπίζεται με συνήθη παυσίπονα, αποφεύγετε τη μάσηση στην πλευρά που βρίσκεται το δόντι και για οποιαδήποτε ενόχληση ή πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Είναι ζωτικής σημασίας να απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας για να γίνει η προσθετική αποκατάσταση (σφράγισμα , στεφάνη, γέφυρα) σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 2 εβδομάδων.