Η Ενδοδοντία είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής που ασχολείται με τη φυσιολογία και την παθολογία του εσωτερικού (ενδο) του δοντιού και των γύρω ιστων, περιακρορριζικών ιστών.
 

Ο Ενδοδοντολόγος - Ενδοδοντιστής είναι οδοντίατρος με ειδίκευση στις ενδοδοντικές θεραπείες, απονευρώσεις. Αυτό συνεπάγεται περαιτέρω σπουδές, κλινικές και θεωρητικές, σε μεταπτυχιακό επίπεδο μετά τη συμπλήρωσης της βασικής οδοντιατρικής εκπαίδευσης. Επίσης έχει στη διάθεσή του ειδικά εργαλεία και μηχανήματα για να αντιμετωπίζει απλά αλλά και πιο σύνθετα περιστατικά.


Στο πρώτο ραντεβού θα γίνει κλινική εξέταση του δοντιού, ακτινογραφικός έλεγχος και θα τεθεί η διάγνωση. Αφού συζητήσουμε μαζί σας τις ανάγκες σας θα σας εξηγήσουμε με κάθε λεπτομέρεια τι συμβαίνει στο δόντι σας και ποια είναι η προτεινόμενη θεραπεία.


Σκοπός της ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωση) , μεταξύ άλλων, είναι και η ανακούφιση σας από τις όποιες ενοχλήσεις. Η όλη διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία άρα είναι ανώδυνη σε κάθε στάδιο.


Για την ολοκλήρωση της θεραπείας συνήθως απαιτούνται 2 ραντεβού διάρκειας μιάμισης περίπου ωρών. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και σε μια συνεδρία ή να απαιτηθούν περισσότερα των 2 ραντεβού, ανάλογα με τη δυσκολία του περιστατικού.

Μετά το τέλος του ραντεβού σας δίνονται προσωπικές οδηγίες με το τι πρέπει να προσέχετε μέχρι το επόμενο ραντεβού μας και μέχρι την επίσκεψή σας στο οδοντίατρό σας. Γενικά ήπια ενόχληση στην περιοχή είναι αναμενόμενη και αντιμετωπίζεται με συνήθη παυσίπονα, αποφεύγετε τη μάσηση στην πλευρά που βρίσκεται το δόντι και για οποιαδήποτε ενόχληση ή πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Είναι ζωτικής σημασίας να απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας για να γίνει η προσθετική αποκατάσταση (σφράγισμα , στεφάνη, γέφυρα) σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 2 εβδομάδων.

©2018 by Αναστασία Παππά - Ενδοδοντολόγος.

Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 26, Πειραιάς, 185 31
Τηλέφωνο: 212 1067 560

pappa.anast@gmail.com